Expoziția Autorul Colectiv

Vineri, 17 noiembrie 2017, s-a deschis expoziția Autorul Colectiv, un proiect ce investighează istoria orală a construirii Casei Poporului, inițiat de artistul vizual Călin Dan și realizat în colaborare cu arhitecta Celia Ghyka ca un nou episod al cercetării artistice pe termen lung, Arhitectura Emoțională.

A5 Studio Space
Strada Piața Amzei, numărul 5

Program de vizitare | L-V, orele 16:00-19:00
Vernisaj: vineri, 17.10.2017, între 18:30 – 21:00
Sâmbătă-duminică, cu programare.
Recomandăm ca vizitele și programările să fie făcute cu un telefon în prealabil, la numărul 0736 556 013.


Prezentând o documentare ce a avut loc în ultimele șase luni, expoziția marchează începutul unui proiect de lungă durată, care urmărește să creeze un cadru interdisciplinar pentru realizarea unei baze de date cu interviuri care se vor concentra asupra experiențelor personale ale celor intervievați. Aceștia sunt selectați pe baza unor criterii socio-profesionale menite să reflecte structura personalului implicat în realizarea edificiului, de la proiectare la diversele faze și competențe de execuție ale Casei.

Expoziția este urmată de o dezbatere-conferință publică cu participare internațională care are loc pe 22 noiembrie 2017, la Casa Mincu, sediul Ordinului Arhitecților din România.


 

Un proiect al Asociației pentru Tranziția Urbană (ATU).
Parteneri: OAR (Ordinul Arhitecților din România), UAP (Uniunea Artiștilor Plastici).
Parteneri media: revista Zeppelin, revista Arhitectura, radio TANANANA.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.