Metode de cercetare

Autorul Colectiv explorează cu mijloacele artistice deja consacrate ale video-interviului rolul auctoriatului colectiv în înțelegerea arhitecturii de mari dimensi-uni, urmărind reconstituirea contextului ideologic și a impactului urban, social, economic și emoțional al construirii Casei Poporului.

Pentru a da vizibilitate „autorului colectiv”, proiectul construiește o oglindire artistică a Casei Poporului prin intermediul narațiunilor filmate, adunate într-un corp documentar care se va realiza pe un termen mai lung.

Autorul Colectiv crează un cadru interdisciplinar pentru realizarea unei baze de date cu interviuri luate participanților direcți la realizarea Casei Poporului. Interviurile se concentrează asupra experiențelor personale ale subiecților, selectați pe baza unor criterii socio-profesionale menite să reflecte structura personalului implicat în realizarea edificiului, de la proiectare la diversele faze și competențe de execuție.

Autorul Colectiv este un proiect inițiat de artistul vizual Călin Dan ca un nou episod al cercetării sale artistice pe termen lung, Arhitectura Emoțională.